Патрик Муратоглу: Роджър Федерер все още може да спечели титла от Големия шлем

от в 16:39 на 26.06.2020
Петър Колев
The Ultimate Tennis Showdown (UTS) беше един от демонстративните тенис турнири, които се проведоха по време на преходния период към подновяването на Тура. Организатор на събитието е известният треньор Патрик Муратоглу, който реши да бъде домакин на редица топ тенисисти в академията си в Ница.

Муратоглу

Въпреки нетрадиционния формат, турнирът се радва на добър успех, като в същото време са взети под внимание протоколите за безопасност и се спазват правилата за социално дистанциране (за разлика от случилото се на Adria Tour).

По време на скорошно интервю за Tennis Channel с цел популяризирането на турнира треньорът на Серина Уилямс насочи вниманието си върху шансовете на Роджър Федерер да се завърне на корта след двойната си операция на коляното. Двадесеткратният шампион от Големия шлем, който тази година взе участие само на Откритото първенство на Австралия, няма да поднови спортната си дейност преди началото на 2021 г., когато ще навърши 40.

Ето какво сподели Муратоглу: „Вече сме виждали Федерер да печели Голям шлем шест месеца след възстановяване от контузия. Те (Голямата тройка и Серена) са единствените, способни на подобно нещо. Смятам, че няма да имат особени проблеми.”

Australian Open 2017: How love was in the air for Federer's win

Треньорът изрази радостта си от мотивацията на Уилямс въпреки неяснотите около провеждането на Тура.

„Това, което ме прави изключително щастлив, е фактът, че Серина е все така мотивирана. Тя възвърна предишното си страхотно ниво на игра, като достигна 4 финала на турнирите от Шлема. За съжаление не спечели нито един, така че нещо все още липсва” – допълни Муратоглу.

„Тя тренира наравно с останалите играчи, но е от голяма трудност за един състезател да продължава с тренировките си без никаква цел, краткосрочна или дори за по-дълъг период от време, тъй като никой не знае кога ще се завърне”.

„Нямам търпение Серина да разбере кога ще е следващият турнир, в който ще вземе участие, защото съм убеден, че мотивацията й ще достигне още по-високо ниво” – добави французинът.

Serena Williams in all American Wimbledon quarter final against ...

Планувано е АТР турът да бъде възстановен през средата на август, започвайки от надпреварата във Вашингтон. Следващите турнири в календара са Синсинати и ЮС Оупън, които ще се проведат без публика и в отсъствието на медии. От USTA ще се придържат към спазването на строги мерки за безопасност с цел избягването на разпространението на заразата и на евентуални последици, подобни на тези, възникнали по време на Adria Tour. С официално съобщение АТР потвърди намерението си да разреши възобновяването на сезона.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Патрик Муратоглу: Роджър Федерер все още може да спечели титла от Големия шлем Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook