Пътуване във времето с Монфис и Вавринка, или как те заиграха тенис отпреди половин век (видео)

от в 11:11 на 13.04.2024
Калоян Соколов

Гаел Mонфис и Стан Вавринка осъществиха второто своеобразно пътуване във времето на Мастърса в Монте Карло. Двамата добри приятели последваха примера на Григор Димитров и Андрей Рубльов, които през миналата година изиграха супертайбрек до 10 точки в Княжеството, като уловката беше, че трябваше да играят с екипировка от миналото. Така руснакът получи ракета от 80-те години на миналия век, докато Григор се върна още 3 десетилетия назад, но дървената ракета се оказа точно по негов вкус и той надви съперника си с 10:7 точки.

Въпросната идея събра множество положителни коментари и имаше сериозен отзвук в социалните медии, което накара организаторите на надпреварата да пресъздадат същото събитие и през тази година, а този път в главните роли бяха Вавринка и Монфис. "Ла Монф" трябваше да се справя с ракета от 70-те години на 20-ти век, докато 3-кратният шампион от Шлема имаше предимството да е с едно десетилетие напред спрямо своя съперник.

Предизикателството се оказа много трудно за двамата играчи, които имаха сериозни проблеми да контролират топката и видимо изпитваха трудности да се справят с твърде меко наплетените си ракети, чрез които трудно можеха да придадат топспин на топката, но постепенно разбраха как да използват оптимално новите си оръдия на труда и предоставиха запомнящо се шоу на снимачния екип около тях.

Бившите представители на топ 10 видимо се забавляха, като французинът в един момент заяви, че би бил истински звяр на корта, ако играе постоянно с тази ракета, а Вавринка също беше доволен от своята златиста ракета, споделяйки как се чувства все едно е влязъл в обувките на Джеймс Бонд. В крайна сметка Монфис спечели решителната точка при 9:9 и се поздрави с победата в супертайбрека, а първото нещо, което поиска след това, беше да му бъде върнато неговото Artengo.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пътуване във времето с Монфис и Вавринка, или как те заиграха тенис отпреди половин век (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльое | гаел монфис | григор димитров | любопитно | монте карло | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook