Паула Бадоса надви Азаренка в тричасово зрелище и вдигна титлата в Индиън Уелс!

от в 06:00 на 18.10.2021
Калоян Соколов

Паула Бадоса започна годината по изключително труден начин, след като даде положителна проба за коронавирус и трябваше да изкара три седмици под пълна карантина в хотелската си стая в Мелбърн. Всичко това обаче вече е зад гърба на испанката, която прави най-силния сезон през кариерата си и днес завоюва титлата в Индиън Уелс, надигравайки Виктория Азаренка със 7:6(5) 2:6 7:6(2).

Срещата започна много оспорвано, а всяка от финалистките имаше по цели три шанса за пробив в дебютните минути, но никоя от тях не съумя да ги материализира. Първият удар в крайна сметка беше нанесен от Бадоса, чиято агресия взе връх и тя излезе с брейк напред за 4:3, но бившата номер едно веднага намери сили да изравни. Ситуацията впоследствие се повтори изцяло, а това доведе до изиграването на тайбрейк, в който испанката взе ранен аванс от 4:0 точки и скоро поведе в отделните части.

Вика нямаше намерение да се предава, докато поставената под номер 21 допусна спад в представянето си и двойните грешки завладяха нейната игра. Азаренка пък методично изграждаше своите акции, което я отведе до заслужен аванс от 5:1 гейма и съвсем скоро стана ясно, че шампионка ще бъде определена в решителен сет.

Там отново драмата беше на много високо ниво, защото по-опитната от двете навакса пробив пасив и дори получи възможност да сервира за трофея, само че форхендът на иберйката се отприщи и се стигна до нов тайбрек, където Бадоса просто не остави шансове на съперничката си, поздравявайки се с най-ценното си отличие досега и от утре ще бъде на ръба от дебют в световната десетка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Паула Бадоса надви Азаренка в тричасово зрелище и вдигна титлата в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
wta | индиън уелс | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook