Павлюченкова и Сабаленка ще спорят за място на финала в Мадрид

от в 22:36 на 05.05.2021
Диана Андреева

Анастасия Павлюченкова сломи набралата скорост Каролина Мухова след оспорвана среща, завършила 7:6(4) 7:6(2). Световната номер 41 бе изправена пред сериозно изпитание, но успя да се "пребори" за място сред последните четири състезателки в тазгодишното издание на Mutua Madrid Open.

Мачът бе равностоен още от началните минути, като интригата се запази до последно. Ключово за изхода на срещата бе устойчивата психика, която Павлюченкова демонстрира, спасявайки три сетбола в откриващия сет, а именно това даде още по-голяма мотивация на рускинята. Тя запази интензивното си темпо до края и по този начин се поздрави с успех. 

Безспорно умора се е натрупала върху Павлюченкова през посведните няколко дни, тъй като освен на сингъл, тя е сред последните четирима и на двойки, където си партнира с Йелена Остапенко. За това намекна и самата Анастасия в пресконференция, показвайки познатото си чувство на хумор - попитана дали има предпочитания за съперничка на 1/2-финалите, рускинята бе категорична в отговора си - "Бих се радвала на служебна победа." Все пак поне към момента мачът в спор за място в заключителния двубой ще се състои, а опонентка на Павлюченкова ще бъде петата поставена в турнира - Арина Сабаленка. 

Сабаленка удължи серията си от вече седем последователно спечелени сета, а днешният й успех дойде след отказване на Елизе Мертенс в хода на втория сет поради травма. Възползвайки се от видимите физически проблеми на своята опонентка, Арина изигра нов впечатляващ двубой и заслужено продължава напред, независимо че мачът бе прекратен при резултат 6:1 4:0. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Павлюченкова и Сабаленка ще спорят за място на финала в Мадрид Диана Андреева
Теми:  
анастасия павлюченкова | Арина Сабаленка | елизе мертенс | каролина мухова | мадрид | мертенс | тенис турнир мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook