Печелейки 10 от последните 12 гейма: Безкомпромисен Хачанов намери място на 1/2-финал в Маями

от в 23:31 на 30.03.2023
Мартин Петков

Карен Хачанов имаше отличен старт на новия сезон, след като успя да намери място в полуфиналната фаза на Аустрелиън Оупън, където обаче по пътя си към дебютен финал в турнирите от Големия шлем беше спрян от Стефанос Циципас. Олимпийският вицешампион обаче дочака своя момент за реванш и през настоящата седмица на Мастърса в Маями успя да подчини световния номер три, като с това спря черната си серия от 26 поредни загуби срещу представители на челната десетка на класацията на АТР.

Вдъхновението от престижната победа, което получи руснакът, пък се видя в следващия му мач в състезанието, след като той в хода на днешния ден надделя над миналогодишния полуфиналист във Флорида - Франсиско Серундоло, надигравайки го за час 14 минути на корта - 6:3 6:2. По този начин световният номер 16 се класира за финалната четворка в турнира, където му предстои да срещне своя добър приятел и сънародник Даниил Медведев, който отново се намира в най-добрата си спортна форма и има 22 победи в последните си 23 мача.

За разлика от крайния изход на сблъсъка, в началото на двубоя аржентинецът стоеше видимо по-добре на корта, като съумя да се възползва от колебливия втори сервис на сребърния олимпийски медалист и излезе напред с пробив. В този миг обаче нагледно светна сигналната лампа за Хачанов, който покачи интензитета в придвижването си по корта и все по-често можехме да го видим във водещата позиция при размените от основната линия. Противодействие на комбинациите му в атакуващ план от страна на световния номер 31 пък липсваше и макар той да водеше с 3:2, то станахме свидетели на четири безответни гейма в актива на полуфиналиста от Мелбърн, който записа откриващия сет на сметката си.

Руснакът не отпусна педала на газта и на старта на втората част, когато затвърди изразеното си превъзходство във всяко едно отношение на играта и реализира ранен брейк. Впоследствие Серундоло все пак намери сили, за да се спечели собственото си подаване, с което се разписа в резултата, но по никакъв начин не застраши преднината на Хачанов, който се намираше в подем и безпроблемно подпечата победата си след нов пробив на името си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Печелейки 10 от последните 12 гейма: Безкомпромисен Хачанов намери място на 1/2-финал в Маями Мартин Петков
Теми:  
atp | карен хачанов | маями | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook