Педро Мартинес: Хората казваха, че няма да успея поради ужасния ми характер

от в 10:41 на 22.12.2020
Диана Андреева

23-годишният испанец Педро Мартинес разказа как се е справял с психологическия натиск върху себе си и с негативното отношение на хората спрямо него. Ето какво каза той:

"Независимо от резултатите ми, хората винаги казваха, че няма да успея поради ужасния ми характер. През 2018 дори исках да прекратя кариерата си. Тогава играх на Ролан Гарос и бях ужасно недоволен от себе си. След като загубих в началото на квалификациите обвиних екипа си за всичко, но по-късно съжалих, чувствах се отвратително. Тогава реших, че трябва да се променя, иначе няма да мога да се развия и всички около мен ще продължат да страдат.

Хората ме наричаха луд и казваха, че няма да постигна резултати като професионалист. Никой не искаше да е окло мен, затова се преместих в Барселона и пътувах навсякъде сам. Тогава спечелих първата си титла на Challenger, но все пак страдах и не можех да контролирам емоциите си на корта. Не ми харесваше идеята ситуацията да продължава да бъде по същия начин и в бъдеще, исках да се променя.

Започнах да посещавам психолог и той ме научи да медитирам, за да контролирам мислите си. Тогава открих себе си, овладях се. Впоследствие израснах много като тенисист. Научих се да нося отговорност за действията си на и извън корта. Започнах да се доверявам на менторите си и веднага видях резутат, издигайки се до 85 позиция в ранглистата", разказа Мартинес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Педро Мартинес: Хората казваха, че няма да успея поради ужасния ми характер Диана Андреева
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook