Пегула и Тиафо донесоха нови два успеха на отбора си и САЩ разгроми Германия на United Cup!

от в 04:06 на 03.01.2023
Мартин Петков

Груповата фаза от новосформирания отборен смесен турнир United Cup предстои да завърши през днешния ден, с което ще научим имената на шестте национални селекции, които печелят своите потоци. В основен фаворит за спечелването на трофея от дебютното издание на надпревара от мнозина беше определен тимът на САЩ, който, както по всичко личи, напълно оправдава тези очаквания към себе си и след успех с 4:1 на старта срещу Чехия, днес подпечата втората си победа в състезанието, надигравайки безапелационно Германия.

Първа на корта от програмата за днешния ден излезе топ тенисистката в състава на американците - Джесика Пегула, която срещаше Лаура Зигмунд в опит да предреши крайния изход от съревнованието. Световната номер 3 за разлика от мача си на старта срещу Петра Квитова, днес се радваше на отлично сервиране в хода на целия сблъсък и без да инкасира нито една точка за пробив в геймовете си, затвори мача в своя полза - 6:3 6:2, правейки общия резултат 3:0 за САЩ.

Непосредствено след нея в двубой на практика без значение в игра видяхме вторите ракети при мъжете в двете селекции, като безспорно внимание основно приковаваше Франис Тиафо. Полуфиналистът от US Open откри сезона си с победа нас Томаш Махач, която обаче дойде след контузия и преждевременно отказване на чеха, докато днес световният номер 19 изигра мача си в пълния му формат и надви Оскар Оте - 7:5 6:4. С това победата на САЩ над Германия става още по-категорична, ала придобитото самочувствие несъмнено ще е от полза на "янките", които във финала на град Сидни ще се изправят срещу изненадата на турнира към момента Великобритания, спечелили потока си в компанията на Испания и домакините Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула и Тиафо донесоха нови два успеха на отбора си и САЩ разгроми Германия на United Cup! Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | wta | Германия | джесика пегула | лаура зигмунд | оскар оте | САЩ | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook