Пегула пречупи Осака и се поздрави с най-голямата победа в кариерата си

от в 14:06 на 12.05.2021
Диана Андреева

Наоми Осака допусна ново неочаквано поражение и няма да успее да защити 1/4-финала си от последното издание на надпреварата BNL D'Italia през 2019 година. Японката за втора поредна седмица отпада още на старта, а непреодолимото препятствие пред нея този път бе Джесика Пегула. Пегула се нуждаеше от малко под 90 минути, за да може след 7:6(2) 6:2 да се поздрави с успех, което е и най-голямата й победа до момента в кариерата.

Пегула заслужено се класира в следващия етап на турнира, тъй като тя се възползваше от всяка една възможност, с която разполагаше по време на мача, за да атакува своята опонентка. Джесика бе постоянна, а водена от силното си желание да покаже за пореден път през този сезон на какво е способна, тя не остави шансове на своята имените съпреничка. Американката неведнъж бе на ръба да се срине, но успя да навакса пасив от 1:3, да спаси три сетбола и в крайна сметка да запише пета поредна топ 10 победа за годината.

Осака от своя страна не показа познатия си качествен тенис. Японката бе нервна, прибързваше с голяма част от ударите си, а сервисът й също не беше на нужното ниво. Световната номер две допускаше грешка след грешка, но благодарение на добрата си игра по-рано през сезона, нейната позиция в ранглистата не е застрашена, дори в случай, че третата в подреждането Симона Халеп спечели титлата в Рим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула пречупи Осака и се поздрави с най-голямата победа в кариерата си Диана Андреева
Теми:  
джесика пегула | наоми осака | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook