Пегула спря похода на новата сензация Шнайдер и ще играе за втора поредна титла в Торонто!

от в 08:17 на 12.08.2024
Калоян Соколов

Джесика Пегула определено няма добър сезон по своите стандарти, като претърпя ранни поражения на Уимбълдън и Олимпиадата. Американката се бореше с контузия в началото на пролетта и пропусна голяма част от клей сезон, но изглежда точно навреме е открила своята топ форма.

Световната номер 6 трябваше през тази седмица да защитава титлата на WTA 1000 надпреварата в Торонто и тя вече е само на една крачка от това да го стори успешно, след като тази нощ съумя да преодолее съпротивата на 20-годишния суперталант Даяна Шнайдер - 6:4 6:3 за 1 час и 24 минути игрово време.

Рускинята отстрани топ поставената Коко Гоф и миналогодишната финалистка Людмила Самсонова, но нямаше сили да надвие защитаващата шампионка и да се поздрави с трета титла в последните си пет турнирни участия, което дава страхотен шанс на Пегула да се изправи в спора за трофея срещу световната номер 132 Аманда Анисимова.

Двубоят стартира отлично за Шнайдер, която спечели дебютното си подаване и веднага след това проби на нула. Третата поставена отреагира веднага на предизвикателството и съвсем скоро възвърна равенството в резултата при 2:2. Младата рускиня взе още един нулев гейм, но това до голяма степен се оказа нейната последна положителна проява в сета, защото защитаващата шампионка взе 4 от следващите 5 гейма, приближавайки се максимално до място във финала.

Втората част се разви сходно, имайки предвид, че отново по-нискоранкираната състезателка водеше при 3:2, само че този път Пегула беше още по-убедително във втората половина на сета и не даде нито гейм повече на своята съперничка до приключването на сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пегула спря похода на новата сензация Шнайдер и ще играе за втора поредна титла в Торонто! Калоян Соколов
Теми:  
wta | даяна шнайдер | джесика пегула | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook