Пегула удължи 4-годишната суша на Сакари без трофей и е първата финалистка в Доха!

от в 18:18 на 17.02.2023
Калоян Соколов

Мария Сакари е неизменна част от световния топ 10 през последните две години и редовно достига до крайните фази на едни от най-големите турнири, но изпитва трудности да направи последната крачка, като сега е завоювала единствено трофея от WTA надпреварата в Рабат през 2019-та година. За съжаление на гъркинята, то днес тя трябваше да запише поредно поражение на крачка от голямата цел, след като беше надиграна от Джесика Пегула в полуфиналите на WTA 500 състезанието в Доха.

Американката е една от най-добрите тенисистки от началото на сезона и през миналия месец имаше основна роля за триумфа на страната си в United Cup, а днес записа 11-ти успех от общо 13 срещи през годината, след като се наложи с 6:2 4:6 6:1 над петата поставена. На финала Пегула ще премери сили със световната номер едно Ига Швьонтек, срещу която записа разгромна победа на вече споменатото отборно състезание, а самата полякиня не можа да сдържи сълзите си по време на двубоя.

Началото беше кошмарно за Сакари, която предаде подаването си с двойна грешка, докато нейната съперничка излъчваше завидна увереност и наказваше твърде плитките отигравания на гъркинята. Световната номер четири вземаше топката максимално рано и бързо изгради огромно предимство по отношение на завършващите удари, което я изведе напред с 4:1 гейма в резултата. Подгласничката от Индиън Уелс се опита да се закачи в резултата и върна един от пробивите си изоставане, ала отново не беше достатъчно агресивна в решителните моменти и сетът заслужено отиде в полза на по-високоранкираната състезателка.

Вторият сет също се развиваше с подчертано предимство на Пегула, само че този път петата поставена не беш готова да се предаде толкова лесно и все по-често намираше начин да контрира опонентката си. Балканската представителка сменяше отлично темпото с бекхенда си по правата и на два пъти навакса пробив пасив, а в крайна сметка нейната серия достигна до четири поредни гейма и имахме равенство в общия резултат.

Пегула обаче беше далеч от това да бъде пречупена и сякаш в главата ѝ изплува миналогодишния финал в Гуадалахара, когато надви точно същата съперничка, за да завоюва най-голямата си титла към ден днешен. Американката превключи в напълно безгрешен режим и макар за пореден път бързо да се раздели с брейк преднина, то оттам насетне не даде нито гейм повече на Сакари и утре ще се опита да спечели първата си титла на сингъл за 2023-та.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула удължи 4-годишната суша на Сакари без трофей и е първата финалистка в Доха! Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | доха | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook