Пегула за Тиафо: Може ли веднъж да спечели нормално и да не театралничи?

от в 17:46 на 09.09.2022
Калоян Соколов

Франсис Тиафо е голямата сензация на тазгодишния US Open, а нивото му на игра е повече от впечатляващо. Местният любимец постигна сензационен триумф над Рафаел Надал във фазата на осминафиналите, който беше последван от категоричен успех над друг от фаворитите в Ню Йорк, а именно Андрей Рубльов. Изявите на Тиафо дори накараха Алекс Кореча да го постави сред главните претенденти за трофея, а изглежда въпросното мнение на легендарния испанец е изцяло подкрепено от Джесика Пегула, чиито думи за нейния сънародник са повече от ласкави:

"Винаги се опитвам да се шегувам с него. Този път беше заради всички тези танци и жестове. Попитах го дали не може да спечели мач като нормален човек и да не театралничи толкова много. Често му говоря подобни глупости. Невероятно е да го видиш как играе в момента, защото е по-концентриран отвсякога. Той трябваше да претърпи някои неприятни загуби на отминалите два Мастърса, но сега изглежда като съвсем различен състезател и играе най-добрия си тенис в кариерата.

Вярвам, че е способен да спечели трофея, ако продължава по същия начин и съм му го споделила лично. Франсис е един от най-атрактивните играчи и винаги е удоволствие да го наблюдаваш. Харизмата му е невероятна и не мога да се сетя нито едно лошо нещо за него. Гордея сe, че съумя да подходи толкова професионално през последните две седмици, тъй като това често е било сред проблемите му. Историята му на този US Open е наистина невероятна и никой не заслужава тези успехи повече от Тиафо. Искаше ми се аз и Коко Гоф също да го последваме в полуфиналите, само че сега той е главният герой на нацията" - сподели световната номер осем за своя добър приятел.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула за Тиафо: Може ли веднъж да спечели нормално и да не театралничи? Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | wta | джесика пегула | интервюта | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook