Нови здравословни проблеми за Андрееску: Канадката не успя да продължи победния си ход

от в 21:30 на 03.05.2022
Владислав Риждов

Последните две години бяха съпътствани от проблеми за Бианка Андрееску, която трябваше да премине през серия от контузии, и именно поради тази причина не се бе появявала на корта от края на октомври насам. Преди началото на новия сезон канадката съобщи, че планира да си вземе известна почивка от тениса, но се завърна обратно в игра през април и с изявите си до момента показва, че никак не е далеч от най-оптималната си форма.

Шампионката от US Open записа един успех на турнира в Щутгарт, а през тази седмица показва отличен тенис на Мастърса в Мадрид. В испанската столица тя постигна две победи, включително и такава срещу финалистката от Аустрелиън Оупън Даниел Колинс, за да се класира за осминафиналите. Днес обаче силите ѝ не стигнаха срещу Джесика Пегула и световната номер 111 остана на крачка от четвъртфиналите - 7:5 6:1.

Андрееску имаше трудно начало на срещата, като много рано ѝ се наложи да отразява цели шест шанса за брейк, за да не допусне изоставане. Последва размяна на пробиви между двете, а след това канадката на свой ред успя да се откъсне в резултата повеждайки с 4:3. Тя дори сервираше за успеха в първата част, но регистрира спад в представянето си, което прехвърли инициативата в половината на Пегула. Американката направи серия от четири последователни гейма, след която поведе в общия резултат, а във втората част продължи да доминира над съперничката си. Поставената под номер 12 се възползва от кризата в играта на своята съперничка и се откъсна напред с 4:1, преди да направи крайната си победа въпрос на формалност.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови здравословни проблеми за Андрееску: Канадката не успя да продължи победния си ход Владислав Риждов
Теми:  
wta | бианка андрееску | джесика пегула | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook