Пекин: Медведев преодоля своя тенис кошмар и оформи сблъсък със съотборник от Laver Cup

от в 17:48 на 28.09.2024
Елеонора Александрова

Даниил Медведев се класира за 1/4 финалите на ATP 500 турнира в Пекин. Световният номер 5 показа колебания в днешната си среща срещу Адриан Маннарино, но беше достатъчно солиден в най-ключовите моменти, за дае се наложи с крайното 7:5 6:2 за 1 час и 43 минути игрово над един от най-трудните си съперници и така да изравни общия баланс в срещите си с шампиона от Sofia Open на 4:4. Така действащият финалист си осигури среща във фазата на финалната осмица с талантливия италаинец Флавио Коболи, с когото миналия уикенд бяха съотборници по време на Laver Cup.

Двамата тенисисти играха много под обичайното си ниво в първата част, като големият брой непредизвиканите грешки беше налице и можеше да видим колко неудобна е антистемната игра на Манарино за стила на бившия номер едно, който видимо се мъчеше на корта.

Въпреки това, руснакът показа класата си и поведе с пробив в четвъртия гейм, но той продължаваше да бъде крайно непостоянен в действията си и много скоро равенството отново властваше на корта при 4:4. Французинът постепенно започваше да влиза в ролята на по-добрият тенисист на корта и дори имаше скрит сетбол, но Медведев оцелия и доведе нещата до тайбрек.

Левичарят играеше по-солидно от именития си опонент в началото на дългия гейм и пръв разполагаше със сетбол, но подходи прекалено пасивно в следващите 3 точки, което помогна на руснака да обърне тайбрека и съответно да спечели откриващия сет.

Всичко това до голяма степен сложи край на съпротивителнисте сили на ветерана и Медведев съумя да реализира проби още в в третия гейм, ала сценарият от предходната част се повтори и веднага се стигна до рибрейк.

Това обаче се оказа и последния спечелен гейм в сметката на 36-годишният тенисист, тъй като оттам насетне третият поставен не остави шансове на съперника си и сложи край на двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пекин: Медведев преодоля своя тенис кошмар и оформи сблъсък със съотборник от Laver Cup Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook