Пер и Алиасим ще определят шампиона в Лион

от в 22:46 на 24.05.2019
В
Беноа Пер и Феликс Оже-Алиасим ще определят тазгодишния шампион в Лион. Французинът надделя над Тейлър Фриц след комфортното 6:4 6:2, докато канадецът постигна обрат срещу първия поставен в надпреварата - Николоз Басилашвили, за крайното 2:6 7:6(3) 6:4. Пер и Алиасим ще играят своя финал утре в 15:30 часа българско време.

В първия сет между Пер и Фриц пробивите не бяха често срещано явление. Всъщност имаше един такъв, реализиран от французина при 2:2, като до края на частта Пер задържа аванса си, повеждайки в сетовете.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1131917154494951424?s=20

Във втория Беноа отпусна ръката и демонстрира цялата същност на своя талант на младия си съперник, който с напредването на двубоя все по-рядко намираше отговор на брилянтната игра на екстравагантния французин.

https://twitter.com/doublefault28/status/1131913371534729216?s=20

Пер започна с пробив, а скоро той реализира нов такъв при 4:2, като това бе абсолютно достатъчно на световния номер 51, за да се класира на втори финал през този сезон.

 

Алиасим, от друга страна, имаше далеч по-трудна задача. В първия сет Басилашвили се намираше ,,в зоната” и уинърите от ракетата на грузинеца се сипеха един след друг, като младият канадец просто трябваше да се надява, че през следващата част нивото на неговия съперник ще поспадне поне малко.

Така и стана, след като Басилашвили, който спечели първия сет благодарение на два пробива в своя полза, значително намали интензитета в представянето си. Алиасим само това и чакаше, за да навлезе в ритъм на сервис, но при 4:4 последваха нови проблеми за канадеца, който изведнъж изостана с 0:40, давайки три поредни скрити мачбола на своя противник. Тогава обаче младият канадец показа шампионски характер, като след няколко уверени прояви, комбинирани с неуверени такива на Басилашвили, той измъкна гейма си за 5:4.



До края на сета двамата бяха стабилни на начален удар и тайбрек трябваше да определи изхода на сета. В него до 3:3 тенисистите бяха равностойни, но след смяната на полетата реално имаше един състезател на корта и това бе младият Феликс, който след разочароваща двойна грешка на Басилашвили изравни сетовете в този двубой.

В третата част Алиасим отрази две възможности за пробив, преди да изравни за 3:3, когато на свой ред той се сдоби с брейкшансове, но за разлика от Николоз, канадецът се възползва от възможностите си. При затвърждаването на пробива Феликс отново трябваше да отразява точка за пробив, като младокът пак показа шампионския си манталитет и поведе с 5:3 гейма.



Тогава Басилашвили спаси два мачбола на свой сервис, а после и намали пасива си до 4:5, давайки си един последен шанс за връщане в тази среща. Алиасим обаче бе на друго мнение и след един от най-категоричните си сервис геймове в мача канадецът се класира на втория си финал за сезона, като утре той ще търси и първа титла в младата си кариера.

https://twitter.com/TennisTV/status/1131957471663280129?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пер и Алиасим ще определят шампиона в Лион В

Коментари





Следвайте ни в Facebook