Пер и Раонич станаха първите осминафиналисти на тазгодишния Уимбълдън

от в 15:59 на 05.07.2019
В
Беноа Пер загуби първия сет, но все пак надделя над Иржи Весели и след 5:7 7:6(5) 6:3 7:6(3) е осминафиналист на тазгодишния Уимбълдън.



В първата част Иржи изпита трудности да открие сметката си след няколко силни разигравания на Пер, ала така и не допусна ранен брейк. Впоследствие двамата стабилизираха началния си удар и въпреки че Беноа изпитваше сериозни колебания на своя форхенд, той все пак се държеше в сета. До тайбрек обаче така и не се стигна в тази част, защото Пер непосредствено преди това допусна късен брейк след поредица от непредизвикани.

През втория сет този път изненади нямаше, а Пер стабилизира доста повече играта си и успя да намери форхенда си за решаващата част на сета и макар и трундо след 7:5 в дългия гейм изравни в отделните части.



В третия сет Пер постепенно натискаше опонента си и въпреки че не успя първоначално за 4:3 след бекхенд в мрежата да пробие, то за 5:4 брейкът беше факт, а с това и закономерно сетът отиде в негова полза.

Четвъртата част се разви доста аналогично на втората и отново пробиви нямаше, а в тайбрека, както в изминалия такъв, Беноа беше категоричен и дори по-лесно успя да си извоюва победата след няколко убедителни комбинации.

В битката на "гигантите" по-опитният Милош Раонич победи в три сета Райли Опелка със 7:6(1) 6:2 6:1.



През първата част, доста необичайно на база на очкванията, тенисистите имаха цели девет брейкшанса, ала нито един от тях не бе реализиран. Така се стигна до тайбрек, а там Милош беше по-катеоричният и концентриран и запазвайки чудесната си успеваемост досега от едва една загубена точка на първи сервис, заслужено поведе.

През втората част видяхме и първия пробив в срещата при 3:2, а той дойде за Милош след няколко по-добре изиграни точки от него и двойна на Опелка по време на точката за брейк. Впоследствие играта на Райли силно се разстрои и той успя да вземе едва един гейм до края на срещата, за да може Раонич по категоричен начин след 6:1 в третата част да се класира напред.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пер и Раонич станаха първите осминафиналисти на тазгодишния Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook