Пер нямаше проблеми срещу Джари и се класира за четвъртфиналите в Кордоба

от в 03:32 на 25.02.2021
Владислав Риждов

В двубой от втория кръг на турнира от сериите 250 в Кордоба, поставеният под №2 в схемата Беноа Пер се справи със съпротивата на Николас Джари и се класира за четвъртфиналната фаза. Французинът надделя със 6:2 6:4 за малко над час игра, с което постигна първи успех от Ролан Гарос насам.

Срещата започна повече от добре за Пер, който реализира брейк още в третия гейм на мача, успя да го затвърди, а след това добави още един брейк към преднината си, която набъбна до 4:1 в негова полза. До края на сета Джари, който прави завръщането си в Тура след изтърпяно наказание за допинг, успя да прибави към сметката си само още един гейм и така световният №28 поведе в резултата.

Вторият сет вървеше далеч по-равностойно. Въпреки че Джари имаше цели пет възможности за пробив в началото, Пер отрази всичките и след това от своя страна проби сервиса на съперника си, повеждайки с 3:2. До край на срещата до нови пробиви не се стигна, а Пер бе стопроцентов що се отнася до отразяването на точки за пробив, справяйки се със всички осем шанса, които се бяха открили пред Джари в хода на мача. Пер показа стабилна игра през целия мач и заслужено продължава напред в турнира.

За 31-годишният французин предстои мач срещу местен представител, №92 в ранглистата Федерико Кориа.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пер нямаше проблеми срещу Джари и се класира за четвъртфиналите в Кордоба Владислав Риждов
Теми:  
атп кордоба | беноа пер | Николас Джари

Коментари





Следвайте ни в Facebook