Пер: Спрях да пия и да купонясвам; искам да играя отново най-добрия си тенис

от в 12:13 на 28.10.2022
Калоян Соколов

Беноа Пер е от играчите, които определено не могат да те оставят безразличен. Французинът притежава безспорен талант, но никога не е бил достатъчно отдаден на спорта, а този сезон е вероятно най-голямото разочарование за него някога досега. Пер записа едва две победи в ATP Тура до края на месец април, непрекъснато обясняваше колко много мрази професията си и често беше забелязван в неособено трезво състояние не различни екзотични локации. Всички тези обстоятелства доведоха до логично пропадане от негова страна и той заема 177-та позиция в ранглистата към ден днешен. Изглежда обаче Беноа най-сетне е решил да сложи край на този начин на живот и изрази амбиции да атакува обратна поява в топ 20, след като през последните седмици се подготвяше активно в академията на Рафаел Надал:

"Мина дълго време, откакто не бях изпитвал състезателния огън да гори вътре в мен. В последните две години не съм се чувствал толкова добре на тенис корта. Знам, че тепърва трябва да подобрявам моето самочувствие и представяне на корта, само че в момента наистина вярвам, че мога да се завърна на най-високото си ниво.

Бях на път да погубя своята тенис кариера и определено ще трябва да променя много неща и да запиша немалко победи, за да възстановя пропуснатото през въпросния период. Преди пътувах по турнирите с единствената цел да прибера парите от наградния фонд, ала сега обстоятелствата са други и всеки мач е стъпка към едно ново начало. Провеждам сериозни физически тренировки, като се подложих на тежки изпитания и краката ми отново функционират на максимални обороти. Вярвам, че сега е точният момент за всичко това.

Истината е, че преди също съм се опитвал да се завърна в елита, но не вярвах истински в тази цел. Спортът се беше превърнал в досадно задължение, което направо преминаваше в мъчения за мен. Знам, че на хората им е трудно да ме разберат, тъй като именно тенисът ми е дал толкова много привилегии, само че точно така се чувствах. Твърдо решен съм да подхождам по-професионално и да се фокусирам върху важните неща.

Спрях да пия алкохол и да ходя по купони. Искам да играя пак най-добрия си тенис и наистина ми е тежко, че това не е възможно да се случи в скоро време. Френската публика винаги е имала големи очаквания към мен и това ми е тежало, макар че този път смятам, че няма да ги разочаровам" - завършва оптимистично своята изповед бившия номер 18 в света.

Източник: Essentiallysports

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пер: Спрях да пия и да купонясвам; искам да играя отново най-добрия си тенис Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook