Перфектен Григор записа убедителна победа над Нишиока и е осминафиналист в Рим!

от в 19:55 на 16.09.2020
Марк Хаджижеков
Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове в цялата си кариера; хасковлията се наложи с категоричното 6:1 6:0 над Йошихито Нишиока в мач, продължил едва 55 минути, за да се класира за третия кръг на BNL Internazionali D’Italia, където ще се изправи срещу Яник Синер, който по-рано днес сюрпризира Стефанос Циципас.

https://twitter.com/doublefault28/status/1306271827753275393?s=20

Григор наглед откри мача не по най-добрия начин, а именно инкасирайки двойна грешка. От този момент нататък обаче последваха цели 11 поредни безответни точки на сметката на българина, който набързо си изфабрикува преднина от 3:0 гейма.

Не след дълго авансът на Гришо стана още по-внушителен, като бившият номер три в света дори имаше възможност „да върже геврек” на своя опонент при 5:0, но все пак японецът съумя да запише гейм в първия сет, преди окончателно да се примири със загубата си в него.



Димитров радваше феновете си с чудесно присъствие на корта, впечатляваща пъргавина и изключителна прецизност при насочването на ударите си от дъното на корта. Както от атака, така и от защита Григор бе абсолютно непробиваем, а Нишиока често недоумяваше какво всъщност се случва на корта.

Втората част се разви по сходен начин, като българинът набързо си изгради нова преднина от двоен пробив, за да поведе с 4:0.

Това обаче не бе достатъчно за Григор, който спечели поредния гейм при посрещане, като впоследствие българинът се пребори и за последвалото си подаване, за да се класира за осминафиналите на надпреварата в Рим!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектен Григор записа убедителна победа над Нишиока и е осминафиналист в Рим! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook