Перфектен Монфис обезличи Троицки на старта в София!

от в 20:46 на 05.02.2019
В


Гаел Монфис надви сърбина Виктор Троицки след 6:3 6:4.

 

Мачът започна с няколко категорични подавания и за двамата тенисисти, но при 2:1 французинът реализира първия пробив в мача след дръзка игра от дъното на корта. Монфис не срещна никакви трудности със затвърждаването на брейка, нанизвайки сервиси с над 220 км/ч.

Виктор, от своя страна, не инкасира втори пробив, но това не му донесе никаква полза, тъй като противникът му затвори уверено всичките си сервис геймове до края на сета, повеждайки с 6:3.

 

Вторият сет стартира по подобие на първата част и двамата си размениха бързи сервис геймове. В четвъртия гейм Троицки спечели първото разиграване след перфектна акция към мрежата, ала с няколко тежки форхенда Гаел измъкна подаването си.

В гейма при 2-3 французинът напомни за шоуменския си натюрел и направи три поредни феноменални изпълнения с които вдигна публиката на крака, включително къса с гръб към корта.

Монфис дори направи пробив в следващото подаване на сърбина, като на брекпойнта реализира чудесен бекхенд пасингшот по правата, а само минути по-късно авансът бе затвърден.

Троицки все пак се задържа в двубоя, вземайки гейма за 4-5, но това бе всичко до което той се домогна  и поставеният под номер седем си осигури крайния успех, макар да мина през точка за пробив в края.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектен Монфис обезличи Троицки на старта в София! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook