Перфектен старт на азиатското турне: Томова повали бивша 1/2-финалистка от Уимбълдън в Сеул!

от в 10:37 на 17.09.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова започна по най-добрия начин своето азиатско турне. Първата ни ракета при дамите не изпрати особено успешен сезон на твърди кортове в Сверна Америка, като загуби 5 от последните си 6 мача, но изглежда отново се намира в оптимална форма за крайната фаза от настоящия тенис сезона.

Българката попадна в основната схема на силния WTA 500 турнир в Сеул (провежда се на хард), възползвайки се от няколко отказвания на по-предноранкирани тенисистки, а Вики се възползва по страхотен начин от този шанс и днес преодоля съпротивата на Татяна Мария (световна номер 82) с 6:2 1:6 6:0 за 1 час и 47 минути игрово време.

Любопитното е, че Томова надиграва за трети път през сезона бившата 1/2-финалистка от Уимбълдън, а в 1/8-финалите за роднара ни представителка предстои много тежко изпитание, защото тя ще се изправи срещу финалистката от WTA 1000 състезанието в Торонто - Аманда Анисимова.

Мачът започна вихрено за нашата сънародничка, която спечели 9 от първите 10 точки в мача, за да пробие още на старта. Вики вкарваше с близо 30 процента повеч от първите си сервиси от своята съперничка, която не печелеше абсолютно никакви бързи точки и впоследствие инкасира още един брейк, който реши изхода на откриващия сет.

Началният удар обаче далеч не беше толкова верен съзюник на Томова във втората част и изведнъж Мария започна да получава далеч повече възможност на ретур, а опитната тенисистка веднага се възползва и поведе с 3:0. Българката имаше тежко изпитание в следващия си сервис гейм, който все пак измъкна, но това се оказа единствената нейна положителна проява в близките минути и скоро имахме изравняване на общия резултат.

Решителният сет се превърна в същинска наказателна акция на първата ни ракета при дамите, която загуби едва две точки на първия си сервис и отказа своята опонентка със серия от 6 поредни гейма, слагайки точка на спора с "геврек".

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Перфектен старт на азиатското турне: Томова повали бивша 1/2-финалистка от Уимбълдън в Сеул! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | сеул

Коментари





Следвайте ни в Facebook