Перфектен старт на трева: Рибакина не остави шансове на сестрата на световната №13 в Берлин

от в 16:14 на 20.06.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина трябваше да се откаже от Откритото първенство на Франция, но по всичко изглежда, че проблемите за казахстанската тенисистка са вече зад гърба ѝ, след като днес тя постигна убедителен успех в първия си двубой на трева за сезона. На старта на WTA 500 надпреварата в Берлин тя се нуждаеше от едва 68 минути игра, за да преодолее съпротивата на тръгналата от квалификациите Полина Кудерметова, която е сестра на световната №13 Вероника Кудерметова. Шампионката от миналогодишния Уимбълдън безпроблемно оформи крайното 6:4 6:2, като по този начин продължава към втория етап на турнира, където я очаква сблъсък с Дона Векич.

От самото начало на срещата Рибакина бе тази, която доминираше в разиграванията благодарение на плътните си удари, с които сериозно затрудняваше съперничката си, принуждавайки я да отстъпва назад. Подаванията на рускинята често биваха заплашени заради мощта в играта на световната №3, която не пропускаше възможност да атакува всеки по-плитък сервис на опонентката си. Макар Кудерметова да успя да се опази от пробиви до 4:4, то в десетия гейм фаворитката бе непреклонна и осъществи брейк, с който прибави откриващия сет към своята сметка.

Доминацията на шампионката от Уимбълдън продължи и във втората част, където разочарованието от загубата на предходния сет бе повече от видимо в действията на квалификантката. Непредизвиканите ѝ грешки изобилстваха, а колебливите ѝ удари ставаха лесна плячка за втората поставена, която взе ранен аванс от 3:0 и оттам насетне бе само въпрос на време да сложи точка на двубоя в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Перфектен старт на трева: Рибакина не остави шансове на сестрата на световната №13 в Берлин Мирела Николова
Теми:  
wta | берлин | елена рибакина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook