Перфектно завръщане на корта: Надал и Рууд разгромиха вторите поставени в Бощад

от в 17:10 на 15.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал се завърна победоносно на тенис корта. Матадора за последно игра на 27 май, когато остави добри впечатления с представянето си в първия кръг на Ролан Гарос, но Александър Зверев се оказа твърде силен към онзи момент за Рафа. Впоследствие Надал взе решението да пропусне тревния сезон и да продължи с тренировките на клей, за да се подготви по най-добрия възможен начин за Олимпиадата в Париж, която отново ще се проведе на кортовете на Ролан Гарос.

38-годишният тенисист ще участва, както на сингъл, така и на двойки, а това го подтикна да се запише и в надпреварата при тандемите на ATP 250 клей надпреварата в шведския град Бощад, която стартира през днешния ден. 22-кратният "мейджър" носител сформира звездно дуо с Каспър Рууд и двамата оправдаха статута си на фаворити за трофея, надигравайки с лекота вторите поставени Гуидо Андреоци И Мигел-Анхел Рейс Варела - 6:1 6:4 за 1 час и 10 минути игрово време.

Испанецът е изиграл точно една дузина мачове на двойки от 2017-та година насам, но бързо показа защо е олимпийски шампион и има общо 11 титли при каретата. Рафа покриваше отлично мрежата, а Рууд наказваше неубедителните сервиси на съперника с лекота, което позволи на двамата сингъл състезатели да дръпнат с 3:0 гейма, а вторите поставени намериха сили единствено да не загубят частта с "геврек".

Вторият сет отново стартира със светкавичен брейк в полза на норвежко-испанската двойка, но този път Рейес Варела и Андреоци оказаха по-сериозна съпротива и дори изравниха при 3:3. Това обаче се оказа последната положителна проява на аутсайдерите в мача и двете звезди на световния тенис спечелиха 3 от следващите 4 гейма, за да триумфират, а в 1/4-финалите им предстои сблъсък с победителя от двубоя между Камерън Нори / Мариано Навоне и Роман Сафиулин / Тео Арибаж.

Припомняме ви, че Надал ще играе в първия кръг на сингъл срещу Лео Борг, докато Рууд е поставен под номер две и ще започне участието си директно от втория кръг на състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Перфектно завръщане на корта: Надал и Рууд разгромиха вторите поставени в Бощад Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | Двойки | каспър рууд | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook