Пета поредна победа изпрати Басилашвили на 1/2-финал в Хале; Умбер спря Корда

от в 19:05 на 18.06.2021
Владислав Риждов

Николоз Басилашвили, който трябваше да играе квалификации на надпреварата в Хале, се класира за полуфиналите, след чист успех над Лойд Харис - 6:4 7:6(5). В следващия си мач той ще се изправи срещу четвъртия в схемата - Андрей Рубльов.

Двубоят започна уверено и за двамата състезатели, като изиграха по един труден сервис гейм в самото начало, преди да продължат с равностойната игра. Въпреки че до сериозни шансове не се стигна, по-високо ранкираният от двамата съумя да вземе инициативата в самия край на частта. Басилашвили изигра солиден гейм на ретур, в който диктуваше всяко едно от разиграванията на корта и успяваше да си осигури предимство с агресивната си игра. Световният номер 30 поведе в резултата, след дълга размяна на удари от дъното на корта и форхенд в аут от страна на Харис.

Втората част започна с възможности за пробив и от двете страни, но никой не можа да се възползва от шансовете си. До 4:4 Басилашвили и Харис се представяха безупречно на начален удар, което бе и причината равенството в резултата да се запази. След това обаче южноафриканецът постави под напрежение опонента си и съумя да се добере до така важния пробив, който му даде правото да сервира за изравняването. Харис допусна пробив, който върна Басилашвили в битката за сета, а в последвалия тайбрек грузинецът бе достатъчно мотивиран да приключи мача в два сета и успя да задържи до края преднината, която си бе изградил. 

В друг мач от програмата 

Първата част бе спечелена категорично от Умбер, който на три пъти реализира брейк в хода на сета и даде само два гейма на съпеника си, за да се доближи само на сет от полуфиналите. Във втората част Умбер и Корда бяха равностойни, като и двамата достигнаха до шанс да пробият, но поддържаха паритета в геймовете. В крайна сметка, след доста оспорван тайбрек, младият американец наложи волята си и измъкна втората част в своя полза, с което изравни общия резултат.

Напрежението на корта се усещаше дори и през екраните. Двамата млади тенисисти бяха твърдо решени да се борят до последно в този оспорван мач. Себастиан пръв достигна до точка за пробив, ала след като пропиля аванс от 15:40 американецът сякаш загуби вяра в себе си и започна да играе много по-пасивно. Умбер веднага се възползва от възможността, която се беше открила пред него и реализира брейк в десетия гейм, с което успя да се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пета поредна победа изпрати Басилашвили на 1/2-финал в Хале; Умбер спря Корда Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | николоз басилашвили | Обзори | тенис турнир в хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook