Петкович: Федерер, Надал и Джокович щяха да спечелят много по-малко, ако не бяха в една ера

от в 17:09 на 14.08.2023
Калоян Соколов

Членовете на Голямата тройка всъщност са си помагали един на друг, а не се спирали към постигането на още по-големи върхове в тениса. Това мнение изказа бившата състезателка Андреа Петкович, според която далеч нямаше да видим как един от тях достига до например двойно повече "мейджър" купи, ако допуснем как се е състезавал в ера без останалите двама:

"Много хора се питат колко ли титли щеше да вземе някой измежду Рафа, Новак и Роджър, ако се състезаваше в отделно ера, но всъщност смятам, че това щеше да бъде минус, а не плюс. Нека се върнем към 2009-та година, когато Федерер счупи рекорда по "мейджър" титли на Сампрас и се превърна в абсолютен рекордьор по този показател.

Впоследствие Роджър започна да отстъпва позиции и беше настигнат от Надал и Джокович, защото сякаш за момент загуби мотивация, но тяхната конкуренция го накара да се завърне още по-силен и да се състезава за най-значимите трофеи на 40-годишна възраст.

Не мисля, че Федерер щеше да има повече от 17 титли в Големия шлем, ако не бяха останалите членове на Голямата тройка, а това важи с пълна сила и за тях двамата. Тримата се мотивираха взаимно, за да видим всички тези невероятни рекорди и дълголетие от тяхна страна - категорична е бившата номер девет в световната ранглиста.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Петкович: Федерер, Надал и Джокович щяха да спечелят много по-малко, ако не бяха в една ера Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook