Петкович: Синер може да е много скучен; Алкарас е по-зрелищен и затова има повече фенове

от в 18:31 на 11.09.2024
Калоян Соколов

Тазгодишният финал на US Open между Яник Синер и Тейлър Фриц се превърна в най-слабо гледания двубой за трофей в Шлема от 4 години насам. За сравнение, битката за титлата в Ню Йорк от 2022-ра, между Карлос Алкарас и Каспър Рууд е била проследена от 40 процента повече зрители.

Освен това Карлитос има 6.2 милиона последователи в социалните мрежи, докато тези на световния номер едно са 2,9 милиона, а трябва да отчетем и как доходите на испанеца през 2024-та възлизат на 42 милиона срещу 26 милиона от страна на южнотиролеца.

Всичко това ясно показва, че Алкарас е със значително по-голяма популярност от италианския си конкурент, въпреки че Синер оглавява световната ранглиста към момента, а бившата номер девет Андреа Петкович даде своето обяснение на какво се дължи това:

"Причината Карлос да има повече фенове е далеч по-зрелищната му игра спрямо Яник. Синер може да е много скучен тенисист, когато играта му не върви, защото просто ще бъде достатъчно солиден, изчаквайки грешките на съперника си, за да се измъкне. Алкарас обаче е готов да се провали зрелищно и хората харесват хаоса създаван от него на корта, защото никога не знаеш какво можеш да очакваш.

Същевременно Синер се превръща в един от най-вълнуващите състезатели за гледане, когато показва своя топ тенис. Вероятно не всички могат да видят това на екрана, но приканвам несъгласните с мен да посетят някой негов мач на живо.

Движението му по корта е невероятно, а тялото му е винаги в перфектен баланс. Той винаги е наведен напред, като се създава усещането, че се спуска по някой склон със ските си. Колкото и силно да удряш топката, то е невъзможно да го изкараш извън равновесие и в това се крие красотата на неговата игра" - споделя 7-кратната WTA шампионка.

Източник: Tennis Up To Date

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Петкович: Синер може да е много скучен; Алкарас е по-зрелищен и затова има повече фенове Калоян Соколов
Теми:  
atp | андреа петкович | интервюта | карлос алкарас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook