Петкратен шампион от Купа "Дейвис": Това, което Пике прави с турнира, е катастрофа

от в 18:17 на 06.12.2021
Владислав Риждов

Още от въвеждането на новия формат за Купа "Дейвис" през 2019 г., феновете бяха разделени относно инициативата на Жерар Пике да съкрати предишния дълъг формат в кратък, ясен, който продължава малко повече от седмица. Когато турнирът с новия регламент се проведе в края на сезон 2019, първоначалният отговор на феновете не беше задоволителен, въпреки че трябва да се спомене, че мачовете на Испания привлечеха огромно внимание, тъй като турнирът се проведе в Мадрид. Да не забравяме, че присъствието на Рафаел Надал и Новак Джокович засили вниманието около събитието. Тази година бе решено надпреварата да се премести в няколко различни града за груповата фаза, след което всички отбори, които продължиха напред, се отправиха към Мадрид за заключителните сблъсъци.

Има също така планове, че компанията на Пике - "Kosmos", която стои зад "Дейвис Къп", планира да бъде домакин на Финалите в Абу Даби следващата година и може дори да се премести в различни градове в бъдеще. Този ход на футболиста на Барселона беше приет с широко разпространени критики от бивши играчи, тъй като те се опасяваха, че турнирът постепенно губи своя дух. Никола Пилич, който успява да изведе цели три нации до триумф в отборното състезание, се притеснява, че новият формат не носи нужната атмосфера, с която турнирът е известен:

"Това, което този футболист на Барселона и някои други хора до него правят, е катастрофа. Питам ги къде е атмосферата? Купа "Дейвис" беше символ за правилната атмосфера, къде е днес?”. Погледнете, сега казват, че ще преместят мачовете в Абу Даби, а след три години може да отидат в Америка и да направят някакво шоу там, което няма нищо общо с Купа "Дейвис", завърши бившият хърватски тенисист.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Петкратен шампион от Купа "Дейвис": Това, което Пике прави с турнира, е катастрофа Владислав Риждов
Теми:  
Davis Cup | davis cup finals | жерар пике | купа дейвис | никола пилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook