Петра Квитова и Елина Свитолина се класираха за 1/4-финалите в Доха

от в 17:16 на 03.03.2021
Владислав Риждов

Петра Квитова нямаше проблеми срещу Анастасия Павлюченкова и се класира за четвъртфиналната фаза на турнира от сериите 500 в Доха. Чехкинята надделя с резултат 6:1 6:3 за малко над час игра на централния корт.

Финалистката от миналата година трябваше да отрази две точки за пробив в третия гейм на сета, но след това нямаше съмнение коя беше по-добрата тенисистка на корта. След като измъкна гейма си, поставената под №4 в схемата проби Павлюченкова след дълъг гейм и поведе в резултата с 3:1. Квитова затвърди реализираният пробив, а след това предложи агресивна игра от ретур, на която Павлюченкова не можа да се противопостави и така се стигна и до втория брейк в мача, който до голяма степен реши и изхода на сета. Квитова бе категорична на собствен сервис и комфортно затвори частта в своя полза.

Вторият сет започна по добър начин за рускинята, която никога не бе преминавала втория кръг на надпреварата. Тя реализира още първата си възможност за брейк, след като се възползва от спад в играта на Квитова. Квитова обаче съпра сили и след нова добра игра на ретур, върна моментално пробива пасив, а след това направи серия от четири последователни гейма, с които си гарантира девета победа срещу опонентката си и класиране за четвъртфиналите.

В спор за място на полуфиналите, Квитова ще се изправи срещу Анет Контавейт, която отстрани последователно Дженифър Брейди и Анджелик Кербер.<

>

 

В друг мач от осминафиналите на турнира топ поставената Елина Свитолина спечели срещата си срещу Мисаки Дой от Китай с резултат 6:1 6:2 и също се класира за четвъртфиналите на надпреварата. Дой, която влезе в основната схема като "щастлива губеща" и преодоля първия кръг, днес не указа никаква съпротивата на световната №5. Свитолина пое контрола над срещата още от самия старт. Украинката направи бърз брейк в началото на първия сет и поведе с 3:0. Дой все пак спечели един гейм, но това бе максимумът, който можеше да извлече, като след това допусна още един пробив, който сложи край и на сета.

Втората част също започна по невероятен начин за Свитолина, която откри частта с брейк в своя полза. Съперничката и обаче събра сили и успя да си върне пробива още в следващият гейм. Последва серия от четири последователни гейма за Елина, която поведе с 4:1. До края силите на Дой и стигнаха само за още един гейм и след 6:2 Свитолина се класира сред последните осем тенисистки.

В четвъртфиналната си среща 26-годишната украинка ще срещне Виктория Азаренка.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Петра Квитова и Елина Свитолина се класираха за 1/4-финалите в Доха Владислав Риждов
Теми:  
тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook