Петра Квитова и Каролине Вожняцки с рутинни победи

от в 19:36 на 16.01.2019
В
Шампионката от Сидни, Петра Квитова продължава да ниже победа след победа, а днес нейна "жертва" беше Ирина-Камелия Бегу - 6:1 6:3
Квитова стартира ударно, печелейки първите четири гейма в мача и макар да загуби следващото си подаване на нула, чехкинята се мобилизира и затвори сета с 6:1, след като в хода му се отчете с един фамозен лоб изпълнен с дясната ръка!
Във втората част Квитова продължаваше да изсотря максимално разиграванията и да държи точките къси, което не бе по вкуса на румънката и въпреки че Бегу стана с една идея по-кокурентноспособна, все пак силната левичарка спечели и този сет след 6:3, а с това и мача.

Петра показа завидна успеваемост при точките за пробив, реализирайки пет от също толкова възможности, а румънката нямаше късмета от миналия кръг,когато противничката й Андреа Петкович се отказа от двубоя им заради жегата в Мелбърн, въпреки че водеше със сет и така Бегу напуска надпреварата.

За Квитова предстои трудно препятствие, а именно Белинда Бенчич, която съвсем наскоро в тандем с Роджър Федерер завоюва трофея от "Хопман Къп".

Друга от големите фаворитки Каролине Вожняцки също не срещна трудности срещу Йоана Ларсон и спечели с почти аналогичен резултата- 6:1 6:3.

Ларсон нямаше оръжията с които да пробие играта на датчанката и мачът се реши от дългите размени от основната линия, където Каролине показа така характерното за нея постоянство и изстискваше грешка след грешка от съперничката й, която в хода на целия двубой не стигна до брейк, а от своя страна инкасира цели четири.

Така миналогодишната шампионка спести ценни сили, които ще са й крайно нужни в очертаващия се блокбъстър между нея и Мария Шарапова.

До момента двете имат 10 срещи, а Мария има крехко предимство в общия баланс от 6:4 победи.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Петра Квитова и Каролине Вожняцки с рутинни победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook