Певческият талант на Федерер или как Роджър е накарал Мирка да се влюби в него

от в 04:17 на 09.01.2023
Мирела Николова

Със своя неповторимо елегантен стил на игра Роджър Федерер си е спечелил милиони почитатели по целия свят, но какво всъщност е било това нещо, което е накарало бъдещата му съпруга Мирка да се влюби в него? Макар двамата да се запознават именно покрай тениса, то не той е бил причината за началото на техните взаимоотношения, а певческите умения на Маестрото. Това е споделила Мирка в интервю за най-скороиздадената биография на 20-кратния шампион от Шлема - "Маестрото: Дългото пътуване и красивата игра на Роджър Федерер".

"Роджър изпя песен на Backstreet Boys с фалцет и в точно този момент се влюбих в него. Този негов трик проработи по отличен начин!", спомня си с усмивка швейцарката, която също е бивша тенисистка, чието върхово класиране в кариерата е №76, постигнато през септември 2001 година. 

Припомняме, че любовната история на Мирка и Роджър започва на през лятото на 2000 г., когато двамата са част от националния отбор на Швейцария и имат възможност да се опознаят в олимпийското село. "И двамата представлявахме Швейцария и прекарахме две седмици заедно в олимпийското село. Бяхме заедно с борците и другите наши сънародници. Предполагам, че през тези две седмици изградихме известна химия", разказва Федерер. 

Въпреки че в началото Роджър се страхува да предприеме първата крачка, той бива насърчен от един от останалите швейцарски спортисти, който го съветва: "Не я бави толкова, целуни я". Впоследствие Маестрото определя това решение като най-доброто в живота си, но тогава нещата не стоят по същия начин, тъй като Мирка му казва, че е твърде млад (тогава той е на 18 години, а тя - на 22). С времето обаче любовта между двамата все повече се разгаря и през 2009 година двамата женят, а в момента се радват на две двойки близнаци.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Певческият талант на Федерер или как Роджър е накарал Мирка да се влюби в него Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | мирка федерер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook