Пея сложи край на амбициите на Андерсън за ново дълбоко навлизане на Уимбълдън!

от в 17:44 на 05.07.2019
В
Гидо Пея днес изнесе страхотен мач и отстрани миналогодишния финалист на Уимбълдън - Кевин Андерсън, при това в три сета след 6:4 6:3 7:6(4). Макар че аржентинецът се слави със своите успехи на клей, днес той изигра изключително качествен двубой, за да сложи край на амбициите на Андерсън за ново впечатляващо представяне на ,,свещената трева". Така Пея се класира за първия си осминафинал на турнирите от Големия Шлем, където той ще се изправи срещу Милош Раонич.

Пея започна срещата със сложен сервис гейм, в който аржентинецът трябваше да отразява две поредни точки за пробив. Той се справи със задачата, като при 4:4 отново аутсайдерът в мача трябваше да спасява подаването си. Андерсън отново не се възползва от възможностите си, като южноафриканецът се попука, сервирайки за оставане в откриващата част.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1147128378023190530

Гидо затвърди преимуществото си в последвалия сет, като аржентинецът набързо поведе с 3:0. Миналогодишният финалист все пак достигна до паритет в резултата, но тогава дойде ред на нова серия от три поредни гейма в полза на левичаря, който по този начин се доближи на сет от сензацията.



В третата част двамата постоянно срещаха трудности на начален удар заради някои колебливи отигравания. Брейкболите бяха често срещано явление, но до пробив така и не се стигаше - затова и тайбрек трябваше да определи изхода на сета. В него Пея започна с ранен минипробив, а Андерсън продължаваше да среща неимоверни трудности със стабилната игра, която неговият съперник предлагаше. Аржентинецът успя да задържи аванса си до самия край на дългия гейм, като по този начин той завърши сензационната си победа.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пея сложи край на амбициите на Андерсън за ново дълбоко навлизане на Уимбълдън! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook