Пея спря победната серия на Джере и ще срещне Гарин в спор за трофея в Сао Пауло

от в 22:31 на 02.03.2019
В
Гуидо Пея и Кристиан Гарин са двамата финалисти на турнира в Сао Паоло!

Аржентинецът ще опита да вземе реванш за поражението от миналия месец в двубоя за титлата в Буенос Айрес, когато отстъпи на сънародника си Лондеро, а за Гарин това ще бъде първи финал на ниво "АТП" в професионалната му кариера.

В днешния ден Пея трябваше да се изправи срещу едно от най-горещите имена в света на тениса, а именно Ласло Джере.

Шампионът от Рио започна по-добре мача и проби рано, но левичарят стигна до мигновен рибрейк. Равенството се запази до 5:5, когато Гуидо достигна до три поредни брейкшанса, ала сърбинът ги неутрализира и резонно се стигна до тайбрек.

Дългият гейм предложи редица обрати, като Джере първоначално имаше аванс, но пръв с точки за спечелване на частта разполагаше Пея. Аржентинецът обаче не се възползва от шанса си и така двамата продължиха битката, а в крайна сметка след няколко пропуснати сетбола от двамата, южноамеринецът триумфира с 11:9 точки.



Това даде нужната увереност на "гаучоса" и той вдигаше нивото си с всяка изминала минута, докато балканецът изглеждаше изтощен от поредицата мачове в последните две седмици, което доведе до преднина от 5:3 в полза на Пея.

Изненадващо на фона на развоя на сблъсъка, Гуидо допусна спад и позволи на Джере да вкара мача в нов тайбрек, ала това не се оказа фатално, тъй като аржентинецът беше безапелационен в него и отпусна само една точка на съперника си.

Кристиан Гарин пък от своя страна имаше далеч по-лесна задача и надигра Каспър Рууд в един свеобразен двубой на младото поколение - 6:4 6:4.

Чилиецът показа модерен тенис със стабилни и плътни удари от основната линия, а ретурите при второто уязвимо подаване на Каспър, изиграха ключова роля.



Така Гарин се превръща в първия чилиец от времето на Фернандо Гонсалес, който ще играе на финал в надпревара от такъв ранг.

За Рууд остава утехата, че от понеделник ще стане вторият норвежец в историята влизал в 100, а любопитна подрбност е, че "пионерът" e неговият баща, Кристен.

https://twitter.com/Septimo_Game/status/1101891511719993345?s=19

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пея спря победната серия на Джере и ще срещне Гарин в спор за трофея в Сао Пауло В

Коментари





Следвайте ни в Facebook