Пиер-Юг Ербер надви Вердаско; Алиасим започна с победа в два сета

от в 14:35 на 16.04.2019
В
Пиер-Юг Ербер нанесе нова загуба в първи кръг на Фернандо Вердаско. Французинът показа по-стабилна игра и след 6:4 6:4 за 1 час и 32 минути си гарантира място във втория кръг.

Срещата започна равностойно, а въпреки по-ниският процент на вкаран първи серивс и спечелени точки на втори сервис, Вердаско не срещаше проблеми и взимаше своите подавания. Това обаче се промени в десетият гейм, където неточноностите в играта на испанецът стнаха твърде много и след пореден форхенд в аут, Фернандо предаде първата част.



Във втория сет ситуацията за Вердаско беше още по-критична, след като испанецът изпусна своето подаване в осмия гейм и изостана с 5:3, но моментален рибрейк, все пак запази шансовете му.

Положителното в играта на испанеца обаче се запази за твърде кратко, защото след нова доза грешки и пасивна игра позовлиха на Пиер-Юг да се добере нов пробив и така и спечели и срещата със 6:4 6:4.

https://twitter.com/TennisTV/status/1118104137223278592?s=19

Феликс Оже-Алиасим започна сезона на клей с победа над Хуан Игнасио Лондеро след 7:5 7:6 в равностоен сблъсък.

Канадецът показа характер през първата част и въпреки че изпусна пробив аванс при 5:3, когато сервираше за сета, в крайна сметка младокът затвори частта преди тайбрейка след пробив при 6:5. Лондеро имаше своите моменти, но Феликс със сигурност доминираше от дъното на корта, а чудесно функциониращият му бекхенд с две ръце, често му даваше преднина.



Ситуацията на корта се запази през втората част и двамата продължиха да играят равносотйно, а канадецът беше повече от убедителен в своите подавания и загуби едва две точки на начален удар преди седмия гейм. Лондеро от своя стана показа характер и спаси пет брейкбола в осмия гейм, сервирайки повече от добре в критичните моменти, но в крайна сметка допусна пробив.

Алиасим обаче не успя да затвори мача в следващия гейм, когаго подаваше, въпреки двата си мачбола и този път вече му се наложи да играе тайбрек. В дългият гейм въпреки двойбата си грешка в ранните фази и изоставането си от 4:2, в крайна сметка след изумитрлен ретур при 5:5 от форхенд и такъв в аут на Лондеро, Алиасим надделя и спечели срещатава с 7:5.

С тази си победа Феликс си гарантира място в топ 30 от понеделник, независимо какво ще направи срещу Саша Зверев.

https://twitter.com/josemorgado/status/1118108736932012032?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиер-Юг Ербер надви Вердаско; Алиасим започна с победа в два сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook