Пиер-Юг Ербер и Никола Маю са новите шампиони на двойки в Австралия

от в 08:04 на 27.01.2019
В
Кариерният шлем е реализиран! Пиер-Юг Ербер и Никола Маю надвиха Хенри Континен и Джон Пиърс в изключително оспорвана битка на централния корт в Мелбърн и така взеха и титлата на двойки при мъжете в тазгодишния Australian Open.
Първият сет започна добре за френския тандем, като те лесно стигнаха до 0:40 на сервис на Континен, но 5 поредни непредизвикани грешки им попречиха да реализират ранен брейк. Ербер беше безпогрешен в следващия си гейм, като така не остави шанс на противниците си и направи резултата 1:1. В последвалото подаване на Пиърс отново се стигна до две нови точки за брейк - 15:40, но 12тите в света се върнаха отново и дори отразиха още една възможност, за да могат в крайна сметка да поведат и с 2:1. Последваха няколко бързи подавания за сервиращите до 4:4, а до точки за пробиви не се стигаше. Всеки от играчите изпитваше трудности да взема своите подавания, защото малка част от първите им сервиси влизаха, а това правеше и мача много интересен и непредсказуем. В този гейм, на сервис беше Хенри, а всичко започна добре за финско/австрийското дуо, което си служеше добре със сервиса и вкарвайки в употреба няколко отиграни комбинации успяха да поведат с 40:15, но изумителен минаващ удар, добра игра на мрежата и красив лоб на Маю, послужиха по прекрасен начин, за да може двамата французи най-после да пробият след като вече бяха изпуснали цели шест възможност за това. Така на  Пиер му се наложи да сервира за сета. Геймът започна зле за него и партньора му, като те допуснаха изоставане от 0:30, но все пак френската двойка успя да се събере и мотивирани да спечелят единствената титла от шлема, която им убягва досега, те обърнаха гейма и заслужено  поведоха с 1:0.

Втората част започна с двойна грешка на Джон Пиърс, но той компенсира с ас и силен начален удар по правата последван от смач за 30:15, а отново сервисът беше ключово и за следващите две точки, които отидоха в полза на 12тите в света, за да може те да поведат с 1:0. Последваха два лесни гейма на нула за двата тандема и така на бързо резултата прерасна до 2:1. Следващ наред на сервис  линията беше подавалия за сета преди малко, Ербер, а той беше много близо да се пропука, защото  изостана с 0:40, ала , той успя да се спаси след хубави сервиси на бекхенда на австралийския си съперник и прекрасно изиграно деми-воле. Сега беше ред именно на Хенри и Джон да се изпотят след като започнаха с двойна и предизвикана грешка на Пиърс. Все пак с малко помощ на мрежата, добри волета и красив смач двамата си осигуриха аванс от 40:30, а светкавично разиграване на мрежата (все едно имаше не хора, а стени от двете страни на полето) завърши в полза на френския тандем за да се стигне до дюс. Нова непредизвикана грешка на Джон доведе и до точка за брейк за французите, но тяхна грешка след труден ретур, удължи гейма.

Пиърс все пак спаси подаването си, след като реализира класическа комбинация на мрежата с помощта на Континен, двойна грешка и сервис улинър, които и направиха статистиката за реализирани брейкове на 5тите в света, Пиер-Юг и Никола Маю, още по ниска. И въпреки че французите стигнаха до още два дюса, а австалиецът допусна и трета двойна грешка в гейма, до пробив не се стигна и така Хенри и Джон поведоха отново.

Опонентите им отговориха на това  с доста по-лесно взето свое подаване, въпреки че Джон напомни за своя талант след страхотно стоп воле. Континен не позволи отново двойката му да изпита мъки, както в миналия им сервис гейм, и взе своето подаване на нула. Сега на сервис беше Ербер и въпреки, че този път не се стигна до 0:40, то на него му се наложи той да подава при дюс, но имено там показа и своята класа след страхотни два сервиса, за да прати и това си подаване в сметката на своята двойка. Последваха два лесни гейма за всеки от двата тима и така и резултата стана 5:5, а подаването беше в ръцете на Континен. Геймът започна добре, а след чудовищно разиграване на мрежата и грешка на Пиер-Юг те поведоха и 30:0, а това бързо прерасна и в 6:5 в полза на 12тите в света. Геймът започна с 0:15, а въпреки двете точки взети от френския тандем, уникален ретур на Джон по правата направи резултата 30:30. Все пак Пиер-Юг Ербер стигна до  успех в подаването си след хубава комбинация сервис-мрежа и ретур в аут, за да може закономерно да се стигне и до 6:6.

Тайбрекът започна с минипробив за французите след изумителен ретур в краката на Джон Пиърс, а те взимайки и двете си подавания поведоха с 3:0. Все пак ас върна поне малко шансовете на Хенри и Джон или поне преди Континент да допусне двойна и така и да даде нов минибрейк на противниците си. Следващите 3 точки също отидоха в полза на французите и това доведе и до това те да спечелят този толкова оспорван мач, а с това и титлата след 7:1 в тайбрека на втория сет!

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Пиер-Юг Ербер и Никола Маю са новите шампиони на двойки в Австралия В

Коментари

Следвайте ни в Facebook