Пиетранджели: Все още аз съм най-велик сред италианците; Синер има тепърва да се доказва

от в 11:05 на 07.06.2024
Калоян Соколов

Никола Пиетранджели е най-голямата легенда на италианския тенис и неслучайно един от кортовете на Мастърса в Рим носи неговото име. 2-кратният шампион от Ролан Гарос e единственият представител на страната с повече от една спечелена "мейджър" титла и може да се похвали с цели 44 спечели титли, но така и не достига до първото място в световната ранглиста, което ще стори неговият сънародник Яник Синер от следващата седмица.

Това провокира "Rai Radio Uno" да запита Пиетранджели дали все още се счита за най-великия италиански тенисист, а 90-годишната легенда отговори сякаш се интересува повече от собствените си постижения, отколкото от успеха на младия си наследник:

"Аз ли съм най-велик сред италианските тенисисти? Вече има опасност да не бъда, но това ще стане ясно след края на кариерата на Яник Синер. Засега бих казал, че съм аз, защото неговият успех към момента е внезапен и трябва да бъде доказан и затвърден във времето, докато аз играех на най-високото ниво за близо две десетилетия, спечелих два пъти Ролан Гарос и още над 40 титли в професионалния тенис.

Всички вече ще искат да победят Яник, след като той е новият номер едно в света и ще му се наложи да играе под много по-голямо напрежение. Важното е да не се поддава за дълго на чувството на задоволство, което няма как да не изпиташ, когато се възкачиш на върха в тениса. Сега той ще има само врагове в спорта и ще се превърна в най-голямата мишена за всички.

Хубавото е, че Яник изглежда като много земно момче и притежава нужния манталитет и екип около себе си, с които да продължи страхотния си прогрес и да се докаже като най-добрия тенисист в света. Наистина не разбирам новата ранглиста и как играчите запазват позициите си за цяла година, ако се представят добре на някой турнир и след това единствено губят мачове. За мен трябва точките да вървят седмица за седмица. Беше по-добре, дори когато журналистите правеха тази подреба по моето време, отколкото е в днешни дни. Синер трябваше много отдавна да е изпреварил Джокович, ако класацията отговаряше на истината" - разкри бившата тенис звезда при последната си медийна изява.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиетранджели: Все още аз съм най-велик сред италианците; Синер има тепърва да се доказва Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | никола пиетранджели | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook