Пиетранджели: Беретини се интересува само от реклами; не знае как да се движи по корта

от в 12:00 на 18.02.2023
Калоян Соколов

Никола Пиетранджели е един от двамата италианци, които в историята са достигали до трофей от Големия шлем и неслучайно един от кортвете на Мастърса в Рим носи неговото име. Дълго време Италия не можеше да намери своите нови тенис герои, но в момента страната вероятно разполага с най-силното си поколение изобщо в мъжкото направление, но изглежда някогашният шампион на Ролан Гарос има известни резерви към качествата на Матео Беретини, съдейки по последното му изказване пред "La Reppublica"

"В момента смятам, че Лоренцо Музети се намира в най-сериозен възход и показва по-добър тенис от останалите момчета, но Синер отново намира най-добрата си форма и няма да спре само дотук. Не знам дали ще спечели титла от Шлема, защото в противен случай щях вече да съм заложил, но определено има нужните качества да го стори.

Що се отнася до Беретини, то ми се струва, че той е по-отдаден на рекламите и спонсорските договори, отколкото на тениса. Не бих искал да повтори съдбата на Филипо Воландри, който победи Федерер в Рим и след това не спечели почти нито един мач повече. Матео е чудесен човек, но ми напомня малко на Адриано Паната, защото също е много силен в горната част на тялото, само че не знае как да се движи по правилния начин на корта. Безспорно е хубавец, но ще му е трудно на най-високото ниво, ако не се научи да използва краката си, както трябва" - категоричен е Пиетранджели.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиетранджели: Беретини се интересува само от реклами; не знае как да се движи по корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | матео беретини | никола пиетранджели

Коментари





Следвайте ни в Facebook