Пиронкова бе близо до нов обрат, но трябваше да напусне Ролан Гарос още в пресявките

от в 21:02 на 26.05.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова имаше нов труден тест на тазгодишния Ролан Гарос, но този път тя трябваше да отстъпи на Сюзан Бандеки с крайното 3:6 6:2 3:6 и така се се размина с финалния кръг на пресявките в Париж, където евентуално я очакваше сблъсък с австралийката Сторми Сандърс, която без съмнение е една от най-опасните състезателки в квалификационния турнир.

Срещата започна с надмощение на Цвети, като нашето момиче често достигаше до възможности да отмъкне подаването на съперничката си, но така и не съумяваше да оползотвори шансовете си. За съжаление, швейцарката беше далеч по-клинична, реализирайки пробив още от първия си опит, само че Пиронкова веднага възвърна паритета за 4:4. Тогава последва сериозен спад в нивото на втората ни ракета и това позволи на Бандеки да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част стартира тежко за пловдивчанката, ала тя отрази брейбкбол в дебютния си сервис гейм и скоро водеше с 3:0. Световната номер 219 моментално качи оборотите и веднага постави родната ни представителка под напрежение, откъсвайки се напред с 0:40 от ретур. В този момент началният удар на Пиронкова беше изключително клиничен и нашата сънародничка не позволи да се стигне до обрат, а съвсем скоро вече имахме изравняване в общия резултат.

Подемът на българката продължи в третия сет, където тя отмъкна веднага сервиса на Бандеки и с лекота си осигури преднина от 3:0. Изведнъж обаче ролите на корта тотално се обърнаха, след като по-нискоранкираната тенисистка не позволи на Цвети да дублира аванса си и впоследствие заигра с невероятен микс между точност и сила, което я отведе до изненадваща победа над най-успешната ни тенисистка през последното десетилетие.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова бе близо до нов обрат, но трябваше да напусне Ролан Гарос още в пресявките Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | Обзори | ролан гарос | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook