Пиронкова бе на крачка от победата, но отстъпи на топ поставената в квалификациите в Мадрид

от в 21:18 на 27.04.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова имаше преднина от сет и пробив, която не се оказа достатъчна, за да сломи съпротивата на опитната Анастасия Севастова и в крайна сметка световната номер 54 се наложи с 3:6 6:4 6:3, класирайки се за финалното препятствие в квалификациите на турнира в Мадрид.

Цвети потегли ударно в срещата, спечелвайки без почти никакви усилия дебютните три гейма, но латвийката намери бързо своя ритъм и съумя веднага да изравни резултата. Пиронкова обаче по никакъв начин не се повлия от подема на своята опонентка и изведнъж сериозно засили скоростта на своите форхенди, които намираха безпогрешно линиите и така нашето момиче отново се откъсна напред за 4:3. Севастова пък започна да допуска поредица от елементарни неточности, а това позволи на родната ни представителка да пробие отново и скоро първият сет отиде в исторята, след като нашата сънародничка го приключи с ефектен уинър по правата от бекхенд.

Втората част отново стартира чудесно за Цвети, която имаше два брейкбола, само че топ поставената в пресявките показа характер и спаси подаването си. В този момент срещата беше прекъсната поради проливен дъжд, като подновяването дойде след над два часа чакане, ала това не разстрои по никакъв начин ритъма на пловдивчанката и тя дръпна с 3:1. Изведнъж нивото на родната ни представителка драстично спадна, което позволи на латвийката да контролира двубоя и това доведе до нейна силна серия, спечелвайки пет от следващите шест гейма, а така развръзката оставаше за третия решителен сет.

Той започна с поделено надмощие и купища продължителни размени, но българката първа реализира пробив за 3:2, възползвайки се от петата си възможност в гейма. Оттам насетне обаче Севастова наложи пълна доминация и Пиронкова трудно изобщо печелеше точки, а по този начин победата заслужено отиде в актива на по-високоранкираната тенисистка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова бе на крачка от победата, но отстъпи на топ поставената в квалификациите в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия севастова | бгтенис | мадрид | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook