Пиронкова донесе нова българска победа на Уимбълдън!

от в 21:21 на 04.07.2017
Георги Христов

Цветана Пиронкова също започна с победа участието си на Уимбълдън. Цвети се наложи над опитната италианка Сара Ерани с 6:1, 6:4 за малко над час игра.

Цвети започна превъзходно мача и след 1:1 не загуби повече гейм до края на сета и го спечели за 26 минути игра. Във втората част Пиронкова първа стигна до пробив за 3:2. Веднага след това Ерани стигна до първите си точки за пробив и успя. Цвети нанесе втори удар - за 5:4 и на свой сервис затвори мача с 6:4. Пиронкова направи 4 пробива в мача и направи три аса.

Така в следващата фаза тя ще играе с бившата №1 Каролина Вожняцки. От своя страна Пиронкова няма нито една победа в кариерата си срещу Вожняцки. Двете са играли общо четири пъти като в тези срещи пловдивчанката има един спечелен сет. За последно те се срещнаха на WTA турнира в София през 2012-а, когато Каро се наложи в полуфиналите. На трева пък са играли през 2008-а в Ийстбърн.

Така Цвети прекъсна серията си от три поредни загуби на старта на Уимбълдън. За последно тя спечели мач в основната схема от 2013-а, когато бе осминафиналистка. Нейният най-голям успех на Уимбълдън пък датира от 2010-а, когато остана само на крачка от финала.

В момента Пиронкова е 131-а в ранглистата, тъй като загуби много от точките си на "Ролан Гарос" и сега ще има възможност пак да прогресира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова донесе нова българска победа на Уимбълдън! Георги Христов
Теми:  
сара ерани | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook