Пиронкова: Надявам се да направя добра подготовка за Олимпиадата

от в 13:41 на 01.07.2016
Теодор Кафеджиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на Уимбълдън след загуба в първия кръг от осмата в световната ранглиста Белинда Бенчич. Сега на Пиронкова й предстоят завръщане в България и сватба, преди да започне подготовката си за олимпийските игри в Рио.

"Излязох да играя след Роджър Федерер, определено е специално. От друга страна е малко по-нервно, а и играх срещу доста труден съперник в първия кръг. Срещу Белинда съм се изправяла два пъти преди този мач и за съжаление имах две загуби, сега отново не успях да спечеля. Тя игра доста добре и аз просто не успях да се справя," коментира Пиронкова пред "България днес" изявите си в Лондон.

Тя коментира и очакванията си по повод предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро. Цвети ще замине за Бразилия около седмица по-рано, за да се аклиматизира. За нея това ще бъде първо посещение изобщо в Южна Америка.

"Все още не съм мислила в детайли, досега цялото ми внимание беше насочено към Уимбълдън. Олимпиадата ще е следващият турнир, на който ще участвам, така че имам време да се подготвя. Трябва да се възстановя от многото пътувания, а и доста мачове изиграх напоследък. Надявам се, живи и здрави, да успея да направя една добра подготовка. Единственият вариант е да участвам при смесените двойки с Григор, но не сме го коментирали на този етап."

Тя си поставя за цел до края на 2016-а да подобри позицията си в ранглистата, за да не се налага да минава през квалификациите на по-големите състезания.

"Бих се радвала да подобря позицията си в ранглистата, тъй като в момента на почти всички турнири, на които участвам, трябва да минавам през квалификациите. Трябват ми още силни представяния на няколко турнира, за да променя това. Разбира се, на всеки турнир се надявам на резултат, който до момента не съм постигнала, искам да подобрявам постиженията си до момента."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова: Надявам се да направя добра подготовка за Олимпиадата Теодор Кафеджиев
Теми:  
уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook