Пиронкова не издържа физически и се отказа на крачка от финала в Нотингам!

от в 20:12 на 19.06.2021
Мирела Николова

Цветана Пиронкова изнесе три силни двубоя на турнира от категория ITF с награден фонд 100 хиляди долара в Нотингам, но умората си каза думата и родната ни представителка бе принудена да се откаже преждевременно от полуфиналната си среща срещу Арина Родионова при резултат 6:4 в полза на австралийката. Изглежда, че физиката на нашето момиче просто не издържа в полуфинала, тъй като това бе втори мач за българката в рамките на по-малко от 3 часа. Въпреки нещастния развой на двубоя Пиронкова ще отбележи значителен прогрес в световната ранглиста от понеделник, като отново ще бъде първа ракета на страната ни при дамите.

В откриващите минути на срещата Цвети бе безупречна в своите подавания и имаше висок процент на вкаран първи сервис, който я държеше далеч от неприятности. С напредването на сета ударите ѝ все по-рядко намираха очертанията на корта и след няколко непредизвикани грешки от форхенд страната в прословутия седми гейм българката инкасира пробив. Това обаче далеч не обезкуражи пловдивчанката и възползвайки се от колебанията в играта на Родионова, нашето момиче моментално възвърна паритета.

Серията от брейкове продължи с пълна сила, а неточностите от ракетата на Пиронкова зачестиха, тъй като тя максимално се опитваше да съкращава разиграванията и това водеше до неминуема грешка. Съвсем скоро австралийката отново излезе напред в резултата с пробив аванс, а проблемите от физическо естество за Цвети ставаха все по-видими. Сервирайки за спечелване на сета, Родионова не допусна да се стигне до изненада и макар да пропусна да реализира два от сетболите си, то тя се възползва от третата си възможност и затвори дебютната част в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова не издържа физически и се отказа на крачка от финала в Нотингам! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | нотингам | Обзори | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook