Пиронкова записа нова трудна победа и вече е 1/4-финалистка в Нотингам!

от в 15:10 на 17.06.2021
Диана Андреева

Цветана Пиронкова записа втора поредна победа на тревна настилка и вече е 1/4-финалистка на турнира в Нотингам! Втората ракета на страната ни се справи с Моника Никулеску в един труден трисетов мач, като успехът на Цвети дойде след 2:6 6:3 6:3. В следващия кръг Пиронкова ще срещне Ема Радукану или поставената под номер осем - Тимеа Бабош.

Мачът не започна добре за Цвети. Макар и да беше агресивна на ретур, българката не успяваше да намери очертанията на полето при началния си удар, което и беше причината тя да допусна пробив. Пиронкова имаше възможност да изравни резултата в геймовете, ала неубедителното й представяне от дъното на корта доведе до сериозни проблеми за българката. Последваха няколко минути в пълна доминация от страна на Никулеску и закономерно световната номер 175 затвори първата част в своя полза.

След почивката неприятностите за Цвети не приключиха. Пиронкова трудно печелеше подаванията си, ала за сметка на това нейната опонентка също не успяваше да покаже познатия си убедителен начален удар, който е и основното й оръжие на тази настилка. Двете си размениха по два пробива, преди Пиронкова да поеме инициативата в свои ръце и да нанесе решителен брейк, с който възвърна паритета в отделните части.

Решаващият сет бе изпълнен с множество обрати. Макар и да се намираше в по-добра позиция след като спечели миналата част, Пиронкова показваше много неуверена и пасивна игра. Все пак Цвети намери начин да поведе с пробив и 4:2, а постепенно тя се приближаваше все повече и повече до успеха, който дойде, макар и трудно, при 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова записа нова трудна победа и вече е 1/4-финалистка в Нотингам! Диана Андреева
Теми:  
моника никулеску | пиронкова | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook