Пиронкова остана на крачка от финала, завръща се в топ 100

от в 23:10 на 18.03.2016
Tennis.bg

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не успя да достигне до финала на WTA турнира от сериите "125" в Сан Антонио. 56-ата в света Мисаки Дой я надигра в полуфиналите с 6:4, 2:6, 6:4 за малко над два часа игра.

Въпреки всичко това бе най-силното представяне от началото на 2016-а за пловдивчанката. Със спечелените 56 точки се очаква тя да се завърне в топ 100.

В първия сет Пиронкова започна много добре и първа стигна до пробив за аванс от 2:0. При 3:2 в полза на българката тя пропусна шанс отново да вземе подаването на Дой и това се оказа фатално за първата част. В седмия гейм Дой успя да измъкне много продължителен гейм и така взе преднина, която не изпусна до края за 6:4

Българката отговори подобаващо в началото на втората част и много бързо поведе 3:0. До края двете си размениха множество пробиви, но Пиронкова приключи с 6:2 в своя полза. Основният проблем на Дой в тази част бе нейният сервис - едва 39% първи начален удар успя да пласира тя.

Дой се окопити и проби още в първия гейм на решителния сет. Преднината й набъбна много бързо до 3:0. Пиронкова върна един от пробивите и намали изоставането си до 2:3. Дой продължи да доминира и при 5:2 сервираше за мача. Пиронкова не се предаде и осъществи пробив на нула, а веднага след това повтори упражнението и на свой сервис. При втория си опит да приключи двубоя Дой не допусна изненада - 6:4 и ще спори за трофея с Ана-Лена Фридсам.

Следващият турнир за първата българска ракета ще бъде в Маями от 22-и март. През миналата година Пиронкова отстъпи във втори кръг на Флавия Пенета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова остана на крачка от финала, завръща се в топ 100 Tennis.bg
Теми:  
мисаки дой | сан антонио | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook