Пиронкова при завръщането си в България: Няма как да не съм доволна

от в 16:07 на 02.06.2016
Теодор Кафеджиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се прибра в България след блестящото си представяне на Откритото първенство на Франция.

Първата ни ракета достигна четвъртфиналите в надпреварата за първи път в кариерата си. Това ще й донесе завръщане в топ 100 на ранглистата.

Днес пловдивчанката кацна в София и бе посрещната от генералния секретар на БФТ Катерина Генова.

"Изключително много благодаря за всичката подкрепа, която получих. Постигнах страхотни победи, супер беше. Имах доста шансове да постигна по-добър резултат, но в крайна сметка това е тенисът. Щастлива съм от времето в Париж и няма как да не бъда. Емоциите бяха невероятни. Това е едно от най-силните ми представяния," заяви първата ни ракета.

Тя отчете, че в известна степен я е яд от вчерашната загуба, но е доволна цялостно от представянето си и е оптимистично настроена.

Според Пиронкова оправданията на Радванска за лошите условия на игра не са коректни, тъй като те са били за всички състезатели. По същото време е играл и Новак Джокович, който не е имал претенции. "Тя има своето мнение и го изразява. Аз не съм съгласна с нея. Може би е подразнена по-скоро от загубата."

Пиронкова няма сериозна травма и вече мисли за Уимбълдън и Олимпиадата. "Нямам сериозна контузия, имам нужда от почивка. Уимбъдън е любимият ми турнир - казвала съм го и преди. Искам да участвам и в Ийстбърн преди това."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова при завръщането си в България: Няма как да не съм доволна Теодор Кафеджиев
Теми:  
цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook