Пиронкова с безпроблемен успех в Маями

от в 02:05 на 22.03.2016
Tennis.bg

Цветана Пиронкова се класира за финалния кръг от квалификациите на турнира от категорията Premier в Маями. Тя победи на старта с 6:4, 6:2 местната представителка Луиза Чилико, №124.

В първия сет Пиронкова първа проби и направи серия от три поредни гейма за 3:1. Малко след това при 3:2 Чирико пропусна четири точки за пробив, но все пак при петата възстанови равенството - 3:3.

Ключовият момент до края бе при 4:4, когато българката измъкна много оспорван гейм, реализирайки втория си шанс за пробив - 5:4. След това тя затвори на нула, за да вземе сета.

Втората част бе далеч по-лесна за Пиронкова. Тя проби за 2:1, а до края взе още веднъж подаването на опонентката за 6:2.

Следващата й съперничка е №96 в света Елена Веснина, която е по-известна с изявите си при двойките, където е в топ 10. Цвети ще може да търси реванш от Веснина за единствения им мач до момента. Той бе на турнира в София през 2013-а, когато Веснина спечели с 6:0 в третия сет.

Миналия сезон пловдивчанката приключи участието си във Флорида след оспорван двубой във втори кръг на основната схема срещу Флавия Пенета и има да защитава 35 точки за световната ранглиста.

Дотук Пиронкова си е осигурила 20 точки за световната ранглиста, където е №93.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова с безпроблемен успех в Маями Tennis.bg
Теми:  
луиза чирико | маями | тенис | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook