Пиронкова: Ще подам заявка и за участие на Ролан Гарос

от в 14:59 на 06.08.2020
Диана Андреева


След като схемата на US Open излезна, всички български фенове с радост разбраха, че Цветана Пиронкова фигурира в списъка с участниците на надпреварата, а днес пловдивчанката написа съобщение в Instagram, където заяви, че ще подаде заявка за участие на Ролан Гарос по-късно през годината.

Какво написа Пиронкова?


„Здравейте, приятели! Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво. За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезонът тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно. Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и Ролан Гарос. Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си. Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир. В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно. Благодаря ви за разбирането и подкрепата!“

Пиронкова

Българката за последно излезна на корта за официален двубой на Уимбълдън преди три години, където не успя да се справи с Каролине Вожняцки.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Пиронкова: Ще подам заявка и за участие на Ролан Гарос Диана Андреева

Коментари

Следвайте ни в Facebook