Пиронкова в битка за място в основната схема на Уимбълдън в петък (програма)

от в 07:16 на 25.06.2021
Мирела Николова

Цветана Пиронкова е единствената от четирите ни представителки, която достигна до третия квалификационен кръг на тазгодишния Уимбълдън. За разлика от Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова, които не успяха да прескочат второто стъпало на пресявките, Цвети записа две поредни изключително убедителни победи и заслужи мястото си във финалния двубой за влизане в основната схема. 

През днешния ден пловдивчанката, която е загубила едва 4 гейма в първите си 2 срещи в Лондон, я очаква тежко изпитание в лицето на 23-годишната Ана Конюх, с която до този момент нямат изиграна официална среща помежду си. Те ще открият програмата на корт 6, което означава, че Пиронкова и Конюх ще излязат на корта в 13:00 часа българско време.

Макар в момента хърватката да се намира извън топ 100, на незавидната 129-а позиция в ранглистата, тя е бивша световна №20. Своето върхово класиране Конюх постига в средата на 2017 г. след достигането си до осминафиналната фаза именно на Откритото първенство на Великобритания. За никого не е тайна, че първата ни ракета също може да се похвали с отлични резултати на "свещената трева", след като е играла на полуфиналите през 2010 г., така че определено ни очаква един изключително интригуващ и оспорван двубой, а на нас не ни остава нищо друго, освен да стискаме палци за успех на нашата сънародничка.

Пълната програма за Ден 5 (петък) в Лондон можете да разгледате тук.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова в битка за място в основната схема на Уимбълдън в петък (програма) Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | квалификации | програма | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook