Пиронкова: Всички щяхме да се радваме Григор да бъде в София

от в 22:42 на 01.02.2019
Мария Петрова

Цветана Пиронкова разкри очакванията си преди старта на Sofia Open. Тя също така коментира и поредния отказ на Григор Димитров да участва в състезанието. Според нея на всеки турнир той представя България и сам може да определя програмата си.

"Очертава се много силен турнир. Поне от това, което чувам кои участници ще играят. Аз смятам, че това си е постижение не само за тениса, но и за спорта в България. Супер радващо е да каним такива спортисти, децата да имат такива контакти. За да се вдъхновят те най-важният е личният контакт.

"Григор Димитров реално играе за България на всеки турнир, в който участва. Българското знаме стои след неговото име на всеки турнир. Всеки професионален състезател трябва да има свободата да взима решенията кои турнири да играе. Разбира се, всички много щяхме да се радваме той отново да е тук. И да защитава титлата си. Но щом така е преценил, че това е най-доброто нещо за него - явно наистина е така," коментира Пиронкова пред Гонг.

Пловдивчанката коментира и темата за своето завръщане на корта. "Аз доста често казвах, че все още не съм готова да взема това решение. Много са факторите. Когато имам яснота, ще го обявя.

"Ежедневието ми е съвсем различно в момента. Преди всичко беше насочено към мен, но сега е разбира се, всичко е насочено към детето. Но е прекрасно. Това е чувство, което не би могло да се опише. Ежедневието ми е много интересно. Освен с майчинството се занимавам и със спортния бранд за дамски дрехи. С него имам много ангажименти също."

Както е известно турнирът в София започва на трети февруари.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова: Всички щяхме да се радваме Григор да бъде в София Мария Петрова
Теми:  
sofia open | тенис | тенис бг | тенис бг sofia open | тенис новини | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook