Пиронкова започна с блестяща победа участието си на Ролан Гарос!

от в 15:18 на 28.09.2020
Димитър Беловски

Цветана Пиронкова започна прекрасно участието си на тазгодишния Ролан Гарос! Българката се наложи изразително над Андреа Петкович след 6:3, 6:3 и по този начин се класира за втория кръг на надпреварата.

Пиронкова стартира много уверено с два пробива – за 1:0 и 3:0. Интересното е, че в общо трите гейма в началото на мача Цвети загуби едва три точки. В следващия гейм Петкович достигна до две точки за връщане на единия пробив, но след две прекрасни изпълнения нашето момиче неутрализира възможностите. Въпреки това германката съумя при четвъртата си възможност за пробив в гейма да пробие и намали до 3:1. Цвети обаче изглеждаше далеч по-добре на корта и тя проби отново за 5:2 след невероятно изпълнение. Петкович се мобилизира и в следващия гейм стигна до точка за пробив и след невероятна къса топка германката реализира брейк и резултата стана 5:3. Петкович обаче се пропука и след няколко добри ретура Цвети реализира нов пробив, което означаваше, че печели сета.

                                                      

Втория сет също започна перфектно за Цвети която проби за 2:0. Германката успя реализира светкавичен рибрейк в следващия гейм. Пловдивчанката натисна Петкович в най-подходящия момент и проби за 4:2. Осъзнала, че няма какво да губи световната №95 отпусна ръката и постави под напрежение сервиса на Пиронкова, но нашето момиче не се отпусна и спечели сервис гейма си. Пробивът аванс за Цвети се оказа напълно достатъчен и тя спечели двубоя със сервис гейм на 15.

Във втория кръг Пиронкова чака победителката от срещата между Серина Уилямс и Кристи Ан.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Пиронкова започна с блестяща победа участието си на Ролан Гарос! Димитър Беловски
Теми:  
андреа петкович | ролан гарос | цветана пиронкова

Коментари

Следвайте ни в Facebook