Пиронкова завърши 10-а за "Спортист на годината"

от в 20:40 на 20.12.2016
Георги Христов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова остана на 10-о място в класацията за "Спортист на годината" през 2016-а година.

Това e нейното поредно попадане в десетката. През 2014-а тя бе на шесто място, през 2012-а остана девета, а година по-рано отново шеста. През 2010-а Пиронкова съумя да изпревари Григор Димитров и бе пета, а Гришо осми.

През този година Цвети завърши на 64-о място в световната ранглиста като най-доброто й постижение дойде на Откритото първенство на Франция. В Париж тя достигна до четвъртфиналите.

"Благодаря за признанието. Благодаря и на всички, които ме подкрепят толкова много години. Пожелавам Ви Весела Коледа и Щастлива нова година," заяви Пиронкова във видео обръщение, тъй като не успя да присъства.

През тази година Пиронкова достигна четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и в Бирмингам, както и полуфинал в Сан Антонио, като през сезона записа победи над състезателки като Сара Ерани, Слоун Стивънс и Агниешка Радванска. Тя се намира на 64-о място в световната ранглиста.

Единственият роден тенисист печелил отличието е Григор Димитров през 2014-а. Гришо и тази година попадна в челната десетка. Мануела Малеева пък е намирала място в топ 3.

Ето и десетката:
1. Мирела Демирева (лека атлетика)
2. Eлица Янкова (борба)
3. Радослав Янков (сноуборд)
4. Ивет Лалова (лека атлетика)
5. Григор Димитров (тенис на корт)
6. Кубрат Пулев (бокс)
7. Боян Петров (алпинизъм)
8. Станимира Петрова (бокс)
9. Александър Везенков (баскетбол)
10. Цветана Пиронкова (тенис на корт)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пиронкова завърши 10-а за "Спортист на годината" Георги Христов
Теми:  
спортист на годината | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook