Пирова победа: Екзекуторът на Надал също получи контузия и напусна Аустрелиън Оупън

от в 07:57 на 20.01.2023
Мирела Николова

Миналогодишният шампион и топ поставен през този сезон Рафаел Надал напусна тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън още във втория кръг, след като получи контузия в бедрото и не успя да остане конкурентоспособен на Макензи Макдоналд. Въпреки че американецът остави добри впечатления с играта си във въпросния двубой, то днес се оказа, че успехът му над Матадора е бил пирова победа, тъй като още в следващата си среща той на свой ред се контузи и допусна трисетово поражение срещу световния №33 Йошихито Нишиока - 7:6(6) 6:3 6:2. По този начин японецът си гарантира място в осминафиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък срещу победителя от мача между Франсис Тиафо и Карен Хачанов.

Откриващата част бе изключително равностойна и продължителните разигравания от дъното на корта изобилстваха, тъй като всеки от двамата състезатели залагаше на по-пасивен стил на игра, дочаквайки неточност от опонента. Никой от тях обаче не успя да вземе преимущество в резултата, поради което развръзката на сета дойде в тайбрек, където Макдоналд навакса първоначалния си пасив от 2:5 точки, но въпреки това не успя да осъществи пълен обрат и така успехът бе за Нишиока.

Във втория сет обаче американският представител получи контузия в абдоминалната област и се наложи да изпълнява своите сервиси отдолу. Това не предвещаваше нищо добро за него, тъй като началният му удар бе лесна плячка за японеца, който без никакви затруднения излезе напред с два пробива и 4:0, с което предреши изхода на тази част.

Влошеното физическо състояние на Макдоналд не му позволяваше да окаже съпротива на Нишиока в третия сет, където непредизвиканите грешки на световния №65 бяха в изобилие, с което доведоха до три пробива в актива на японския представител и краен успех за него.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пирова победа: Екзекуторът на Надал също получи контузия и напусна Аустрелиън Оупън Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | йошихито нишиока | макензи макдоналд | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook